Nové odbory v Land Roveri sú potvrdením nástupu novej generácie odborov v slovenskom automobilovom priemysle

S potešením a vyjadrením plnej podpory prijali dnes Moderné odbory Volkswagen informáciu o vzniku novej odborovej organizácie ZO OZ Moderné odbory AIOS Jaguar Land Rover Slovensko v Nitre.
Po vzniku Moderných odborov v PSA Peugeot Citroen v Trnave a v spoločnostiach Eissmann Slovensko v Holíči a Schaeffler Slovensko v Skalici, je vznik Moderných odborov Jaguar Land Rover podľa predsedu Moderných odborov Volkswagen Zoroslava Smolinského jasným signálom životaschopnosti, dynamiky a energie, ktorú prináša nová generácia automobilových odborov na Slovensku.
Podľa Z. Smolinského bude automobilový priemysel na Slovensku v blízkej budúcnosti čeliť zásadným výzvam spojeným s robotizáciou a digitalizáciou výroby a s tým súvisiacou potrebou kvalifikovaných zamestnancov, takisto prechodom na ekologickejšie typy vozidiel a ďalším úlohám.
“Práve preto bude 1500 zamestnancov novej automobilovej fabriky pri Nitre potrebovať odborové zastúpenie, ktoré bude akcieschopné, dôveryhodné a profesionálne, a ktoré nebude zaťažené problémami minulosti”, uviedol na adresu vzniku nových odborov v podniku Jaguar Land Rover Z. Smolinský.
Predseda MOV verí, že zamestnancom novej fabriky pri Nitre sa dostane takých pracovných a platových podmienok, aké sú pre vysokokvalifikovanú prácu, ktorú vykonávajú zamestnanci slovenských automobiliek a dodávateľských spoločností, adekvátne a že budú mať odbory, ktoré budú stáť každodenne na strane svojich členov, v pracovnoprávnych, bezpečnostných, či iných sociálnych požiadavkách a každodenných problémoch zamestnancov podniku. V tomto chcú byť Moderné odbory Volkswagen vedeniu novej odborovej organizácii v Land Roveri v prípade záujmu a potreby nápomocní, na čom sa dohodlo vedenie oboch odborových organizácií na úvodnom spoločnom stretnutí v Land Roveri v Nitre.