Vedenie slovenského Volkswagenu ide okrádať zamestnancov, aby dostalo svoje odmeny

Moderné odbory Volkswagen rozhodne nesúhlasia s krokmi vedenia bratislavského závodu znížiť skupinové ohodnotenie všetkých zamestnancov. Žiadny zamestnaváteľ nesmie siahnuť ľuďom na mzdy, nie to ešte Volkswagen ako „najlepší zamestnávateľ“.

 

“Cieľom vedenia Volkswagen Slovakia je dosiahnuť zníženie nákladov o 1%, aby mohlo nemeckej matke vykázať zisk a tak dostať svoje tučné odmeny. Neštítia sa pri tom siahnuť na to posledné – na peniaze zamestnancov, a to všetkých paušálne. Rázne odmietame protiprávne a jednostranné rozhodnutie vedenia Volkswagenu Slovakia znížiť skupinové ohodnotenie ľuďom z 10% na 5%, čo už pri nástupnom plate 1100€ je 55€. Toto ohodnotenie má motivovať ľudí k lepšiemu výkonu v práci a nemá slúžiť ako prostriedok boja zamestnávateľa so zástupcami zamestnancov. Žiadny zamestnávateľ nesmie siahnuť ľuďom na mzdy, detto nie ten „najlepší zamestnávateľ“. Naši zamestnanci úspešne zvládli tri náročné nábehy nových modelov v krátkom čase s menším počtom zamestnancov ako bolo naplánované, sú k zamestnávateľovi lojálni. Takýmto postupom vedenia spoločnosti sa situácia veľmi rýchlo môže otočiť voči zamestnávateľovi samému,“ povedal Zoroslav Smolinský, predseda Moderných odborov Volkswagen (MOV).

Rozhodnutie znížiť skupinové ohodnotenie je ďalším zo série svojvoľných rozhodnutí vedenia, ktoré s MOV ako majoritnou odborovou organizáciou nebolo prejednané. Predtým vedenie spoločnosti zvýšilo cenu stravného, či nevyplácalo kompenzačné príspevky na dopravu a ubytovanie zamestnancom v Martine, na čo Okresný súd Bratislava III 14. septembra 2018 vydal platobný príkaz zamestnávateľovi príspevky vyplatiť aj s úrokom. Zamestnávateľ dlhodobo robí nekorektné kroky voči zamestnancom a neférovo sa správa voči väčšinovej odborovej organizácii.

„Našu situáciu sme už preniesli aj na pôdu koncernu do nemeckého Wolfsburgu, kde sme vo všetkých štruktúrach oboznámili vedenie  koncernu o vývoji situácie vo Volkswagen Slovakia. Urobíme všetko pre to, aby sme záujmy zamestnancov obhájili pred záujmami jednotlivcov vo vedení podniku,“ uzavrel Smolinský.