Tragédia v Prešove nenechala ľahostajnými ani nás…

Už v pondelok hneď po tragickom nešťastí, ktoré postihlo obyvateľov prešovskej bytovky sa na nás obrátili s prosbou o pomoc naši dvaja členovia, ktorým táto nešťastná udalosť  v Prešove behom sekundy zmenila  ich životy.

 Moderné odbory neváhali a okamžite začali riešiť pomoc obom našim kolegom. Podarilo sa nám dohodnúť pre oboch platené voľno, a tu patrí veľká vďaka nášmu právnemu,  ako aj personálnemu oddeleniu a nesmieme zabudnúť ani na sociálne služby. Tiež  sa nám podarilo zabezpečiť pre oboch dotknutých kolegov aj mimoriadnu sociálnu výpomoc vo výške 2000,- eur pre každého z nich zo sociálneho fondu VW Slovakia. Na  zasadnutí výboru sme obom kolegom jednomyseľne odsúhlasili z odborárskeho fondu mimoriadnu sociálnu výpomoc vo výške 1000,- eur pre každého z nich.

V súvislosťou s touto tragédiou, ktorá nenechala nikoho z nás ľahostajným,  výbor  Moderných odborov Volkswagen jednomyseľne odsúhlasil v mene všetkých členov MOV finančnú  podporu vo výške 10 000,- eur formou poukázania tejto sumy na transparentný účet mesta Prešov.

Na záver musíme povedať, že sme nesmierne hrdí na obyvateľov tejto krajiny, že  dokázali v tejto ťažkej chvíli súcitiť s obyvateľmi paneláku v Prešove a okrem materiálneho zabezpečenia vyjadrili svoju svoju veľkú podporu aj finančnými príspevkami.

 Všetci odborári z Moderných odborov Volkswagen to urobili tiež, ďakujeme.

 Váš tím MOV